Hozzávalók:
50 dkg borjúszelet (comb) vagy bárányhús, 1 kisebb fej padlizsán, 1/2 tk
őrölt koriander, 1 kk só, 3 ek olivaolaj, fehérbors, csipet erős
pirospaprika, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Páclét készítünk! Keverjük össze a sót, borsot, koriandert, petrezselymet,
csípős paprikát és az olajat. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk vékony
karikákra, sózzuk be, majd itassuk le a levét. A húst szeleteljük fel,
kloffoljuk ki mindkét oldalát, majd kockázzuk fel. Mindkettőt tegyük a
páclébe. (kb 2-3 órára) A nyársakat kenjük be olajjal majd húzzuk rá a
hozzávalókat. (hússal kezdjük, és azzal is fejezzük be) Sütőben is,
szabadban is készíthető (parázson), kb 25 percig pirítjuk, közben többször
forgatni kell.
Tipp:
Lehet mindkét féle húsból is egyszerre, és krumlit is tehetünk mellé. Ha a
szabadban csináljuk, a füst miatt még finomabb lesz!