Hozzávalók:
(4-5 személyre)
1,5 kg marhahús, 3-4 fej (nagyobb) vöröshagyma, 1 ek zsír, 1 ek pirospaprika,
1/2-1 ek só,
1/2-3/4 cs egész bors, fehérbor, víz
Elkészítés:
Felszeleteljük a húst tenyérnyi szeletekre. Egy lábasba a zsírra
fektetjük a szeleteket. Felkockázzuk a vöröshagymát, és rászórjuk a húsra. A
tetejére hintjük a pirosaprikát, sót és az egész borsot. 2/3-1/3 arányban fehérborral
és vízzel
felöntjük úgy hogy épp hogy ne feldje el. Fedő alatt minimális kevergetés
mellett (különben szétmegy a hús) puhára főzzük a húst. (közben a hagyma
szaftot képez) Ha a leve elpárolog, és kevésnek bizonyul, kevés vízzel
pótolhatjuk. Ha kicsit sok a lé, akkor a fedőt levesszük és elfőzzük. Az a
jó ha a szaft nem túl híg.
Tipp: Igazi házibulis kaja, mivel sokat nem kell vele foglalkozni, és
az elkészülésének 3-4 órája alatt a hangulat is megalapozható ;) Különösen
jó buli ha bográcsban készítjük! Ekkor nem fedő alatt fő a hús, és az illata
odavonzza a környékbelieket is :)