Hozzávalók:
sárgarépa,
fehérrépa zöldbab vöröshagyma, fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, víz,
liszt, só, paprika, kevés tejföl
Tésztához (nokedli): tojás, só, liszt
Elkészítés:
Vágjuk karikára
a répát, és tegyük fel főni sós vízbe, adjuk hozzá a zöldbabot is és forraljuk
fel, majd főzzük tovább takarékon. Készítsünk hagymás rántást a következő képpen:
Kockázzuk fel a vöröshagymát, és zsiradékon pirítsuk halvány rózsaszínűre.
Adjunk hozzá lisztet, kis idő műlva 1-2 gerezd fokhagyma pépjét. Mikor
megérezzük a fokhagyma illatát, a tűzről levéve szórjunk bele pirospaprikát, és
engedjük fel kevés hidegvízzel. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a leveshez.
Tegyünk a levesbe apróra vágott petrezselyemzöldet is. Mikor a zöldbab megfőtt
és a zöldség is megpuhult, szaggassunk bele nokedlitésztát. Adjuk hozzá a
tejfölt is és rottyantsuk össze. A tejfölt úgy adjuk a leveshez hogy előbb kevés
forró levest merjünk hozzá hogy össze ne rántsa.