Hozzávalók:
hús
(csirkemell, lapocka, legjobb a vadhús), víz, só, őrölt bors, vegeta, tárkony,
sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, gomba (champion más néven
csiperke, de jó a csibegomba is), cukorborsó, főzőtejszín, tejföl
Tésztához (nokedli): tojás, só, liszt
Elkészítés:
Az apróra szelt
húst bő sós vízben feltesszük főni, nagy lángon 2-3x felhaboztatjuk, a habot
folyamatosan távolítsuk el egy szűrőkanállal, majd tegyük takarékra.
Zöldségeljük és fűszerezzük be (bezöldségeléskor a karikára szelt zöldségeket
kacsazsíron megpiríthatjuk kicsit). Amikor a hús már félpuha, tegyük bele a
gombát, majd kicsit később a cukorborsót is. Mikor kész szaggassunk bele
nokedlitésztát, majd tegyük bele a főzőtejszínt és főzzük 5 percig hogy
összeérjenek az ízek, ha nem elég finom tejfölt is tehetünk bele.