Hozzávalók:
1 kg
burgonya, 6
tojás, 10 dkg
füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dl tejföl, diónyi
vaj, zsemlemorzsa,
só
Elkészítés:
A burgonyát
főzzük meg héjában, s karikázzuk fel. A
tojásokat
főzzük keményre és karikázzuk fel, ahogy a
kolbászt is. A szalonnát szeleteljük fel, s a bőrére merőlegesen vagdossuk be.
Vajazzunk ki egy tűzálló tálat és hintsük meg zsemlemorzsával. Az aljára
fektessünk egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt és
locsoljuk meg sózott tejföllel. Így rétegezzük tovább, a tetejére egy sor
tejföllel meglocsolt burgonya jusson, arra pedig a a szalonnaszeleteket fektesük.
Előmelegített
forró sütőben addig süssük, míg a szalonna meg
nem pirul.
Tipp: Érdemes megpróbálni úgy is, hogy a tejfölbe egy kis reszelt sajtot
keverünk.