Hozzávalók:
2
padlizsán (~30 dkg/db), 1 fej vöröshagyma, 1 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, só, bors, 1 tk majonéz, 1 kk ecet
Elkészítés:
A
padlizsánokat félbevágva tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk, majd sütőben
~175°C-on egy óra alatt megsütjük. A belsejét kikaparjuk egy mély tálba. Az apróra vágott
hagyma felét kevés olajon üvegesre pároljuk (másik fele nyersen kerül a masszába). A fokhagymákat áttörjük. A padlizsánt és az üvegesre pirított hagymát turmixoljuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Sóval borssal lehet jó bőven bánni, nem kell fukarkodni
a padlizsán és a hagyma is igényli. Persze túlzásba ne essünk :) Hűtőben lehűtjük, majd pirítósra kenve fogyasztjuk.