Hozzávalók:
1,5 L víz, 30 dkg kukoricadara, 1-2 ek olaj, porpaprika, só, 30 dkg juhsajt,
30 dkg juhtúró
Elkészítés:
Felmelegítjük a vizet, de nem forraljuk fel. Beleteszünk kevés sót, majd
szépen lassan, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a kukoricadarát. Lassan
felforraljuk, közben kevergetjük. Ha a kukoricadara megszívta magát a vízzel,
tűzálló tálba teszünk egy réteg darát, 1 réteg juhsajtot, 1 réteg juhtúrót. Majd
ismét dara, rá a juhsajt, majd a juhtúró. Majd a tetejére végül kukoricadara.
Kis serpenyőben az olajat felmelegítjük (nem forraljuk fel) és elkeverünk benne
1 ek pirospaprikát. Ezt a tűzálló tálban lévő májuga tetejére öntjük, majd
előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, míg a teteje barnulni nem
kezd.