Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (mégjobb kacsa-, vagy libamáj), 2 ek libazsír (olaj, vagy
sertészsír is megteszi), 1 nagy fej vöröshagyma, só, bors
Esetleges ízfokozók:
medvehagyma, tej vagy tejszín, szalonna, mustár, majoranna
Elkészítés:
A hagymát felvágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Közben a májat
felkockázzuk, és nagy lángon a hagymához tesszük, s addig kevergetjük, míg a
máj meg nem fehéredik. Ekkor takarékra tesszük s fedő alatt 15-20 percig
pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, botmixerrel pépestjük, kis tálba teszzük, hagyjuk
kihűlni, és már ehető is. Én nem szoktam mixert használni, csak villával jól
megtöröm. Szeretem ha kicsit "darabos".
Mikor sózom, borsozom, én szoktam hozzátenni medvehagymát (15-20 levél),
tejszínt (3-4 ek), és mustárt is (2 csapott ek). Pár csipetnyi majoranna még
emel az ízén! Ha szalonnát is akarunk bele
tenni, akkor azt még az elején, a hagymával együtt pirítsuk meg.
Ami nem fogy el, azt hűtőben tároljuk, s ha még nem fogy el 2 nap után sem,
akkor 1cm vastagon olvasztott libazsírt öntünk a tetejére. (én ez már
soxor akkor megteszem, mikor épphogy kihült)