Hozzávalók:
(4 személyre)
marhapörkölt
alap: 80 dkg
marhalábszár, 2 fej (nagyobb) vöröshagyma, 1 ek zsír, 2 kk
pirospaprika, só, bors, 2 gerezd (nagyobb) fokhagyma, 2 csipet kömény
leveshez:
1 L víz, 2 közepes sárgarépa, 1 nagyobb fehérrépa, petrezselyemzöld, 2 nagyobb krumpli, babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom
Elkészítés:
Felszeleteljük, vagy felkockázzuk a vöröshagymát, és kevés zsíron
halványrózsaszínűre pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, és
a kockára felvágott marhahúst, befűszerezzük, és takarékon, fedő alatt
főzzük tovább. Apróra vágjuk a fokhagymát és azt is hozzáadjuk. Fedő alatt
takarékon addig főzzük, amíg félig meg nem puhul a hús. Ekkor felengedjük
vízzel (~1 L), felforraljuk, bezöldségeljük. Amikor a hús megpuhult,
hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és még 10 percig főzzük, kivesszük a paprikát, a paradicsomot, éééés tálalható.