Hozzávalók:
2 db csirkemell csonttal, 4 szál répa, 2 szál petrezselyem, só, 1 kk szemes
bors, 2 babérlevél, 1 fej hagyma, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 ek curry, 2 dl
tejszín, bors
Elkészítés:
A leveszöldséget megtisztítjuk és apróra vágjuk. A húst megmossuk és 2 l
hideg vízbe tesszük, felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a
leveszöldséget, a sót, szemes borsot és a babérlevelet. Kb. 1 óra hosszat
főzzük. Kivesszük a húst és a levest összeturmixoljuk. A megtisztított
hagymát finomra vágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a
curryt és rövid ideig tovább pároljuk. Hozzákeverjük a leveshez és kb. 10
perc alatt összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és ha szükséges ízesítjük.
A húst leválasztjuk a csontról, feldaraboljuk és visszatesszük a levesbe,
hogy átmelegedjen. Forrón tálaljuk.