Hozzávalók:
30 dkg nagy szemű
szárazbab, 1 fej vöröshagyma, 8-10 dkg füstölt szalonna,
liszt,
pirospaprika, őrölt bors, só, füstölt csülök
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk kis kockákra, süssük ki a zsírját, s azon lassan pirítsuk
meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szitáljunk rá
egy-két evőkanálnyi lisztet, s 1-2 percig kevergetve pirítsuk tovább.
Szórjunk bele egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd keverd hozzá az
előkészített babot. Öntsük fel körülbelül 2,5 liter vízzel, s ekkor tegyük
bele a darabokra vágott füstölt csülköt. Borsozzuk meg, esetleg sózuk
(vigyázz! a csülök is sóz...), s nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük
puhára.